-

Homeopathie voor dieren (honden en katten)

Vanuit mijn persoonlijke interesse heb ik veel belangstelling voor dieren. Soms word ik in de praktijk ook gevraagd om dieren met behulp van homeopathie te behandelen. De werkwijze om dieren te behandelen komt overeen met de werkwijze voor mensen. Echter aangezien een dier niet kan 'vertellen' hoe hij zich voelt, ga ik af op het gesprek met de eigenaar en wat ik zelf observeer. Sommige kenmerken of karaktereigenschappen zijn rasgebonden, maar anderen zijn zeer specifiek voor dat inviduele dier. Het is uiteraard belangrijk om alle symptomen op hun juistheid te beoordelen om zo een compleet beeld van het dier te krijgen.

Homopathie voor dieren is echter een aparte discipline binnen de klassieke homeopathie. Mijn partner Monique Cornelissen heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van dieren (vooral katten, honden en paarden). Meer hierover kunt u lezen op de website Inacht - Homeopathie voor Dieren (www.inacht.nl).

Wellicht is dit artikel over huisdieren en vuurwerk/lawaai of wat te doen bij oververhitte honden ook interessant om te lezen.

 

 

Nieuws

Copyright 2012-2024 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design