-

Opleiding tot klassiek homeopaat, cursussen, voorlichting en informatiebijeenkomst

Opleiding tot klassiek homeopaat: Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie

Wil je een opleiding tot klassiek homepaat volgen dan je daarvoor onder andere terecht bij het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie (OCKH). Tijdens deze opleiding leer je hoe je op concrete wijze met behulp van klassieke homeopathie mensen kunt gaan helpen met hun gezondheids problemen. Een uniek kenmerk voor deze opleiding is dat er één systeem gedoceerd, we geen experimentele methoden doceren en dat we als enige opleiding in Nederland alle informatie van de beste homeopaat in de wereld aanbieden. Naast een volledige opleiding bied het OCKH ook nascholingen, supervisie en de Vithoulkas video opleiding.

Informatie homeopathie cursus

Hieronder staan de gegevens (omschrijving en onderwerpen) van de cursus vermeld. Men kan zich hiervoor inschrijven bij de Volksuniversiteit in Eindhoven.

Open dag Volksuniversiteit Eindhoven

Er is ook een open dag waar u meer informatie over deze cursus en alle andere cursussen kunt krijgen of kennis met mij kunt maken. Deze open dag vindt plaats op 1 september 2008 (19:00-21:00 uur).

Cursus: "Kennismaking met (klassieke) homeopathie"

In het studiejaar 2008-2009 zal ik een cursus homeopathie geven op de Volksuniversiteit Eindhoven. Hieronder staat de belangrijkste informatie vermeld. Voor meer informatie kunt u met mij of de Volksuniversiteit contact opnemen. Voor aanmelden kunt u terecht bij de Volksuniversiteit Eindhoven.

Omschrijving: Homeopathie is een begrip dat bij veel mensen bekend is. Ondanks deze bekendheid is het vaak niet helemaal duidelijk wat het nu precies is, terwijl dat toch belangrijk is indien u een homeopathische behandeling overweegt of ondergaat. Het doel van de cursus is om wat dieper in te gaan op wat klassieke homeopathie (niet) is, hoe het ontstaan is en welke vormen er zijn. Daarnaast leert u enkele eenvoudige klachten zelf te behandelen. Ook zal besproken worden hoe men binnen de klassieke homeopathie over gezondheid en ziekte denkt op een manier die ook voor u zelf nuttig kan zijn.

Onderwerpen (in willekeurige volgorde)

 • Wat is homeopathie (en wat niet)?
 • Belangrijkste homeopatische begrippen.
 • Geschiedenis / ontwikkeling van klassieke homeopathie.
 • Kijk op gezondheid en ziekte.
 • Homeopathische EHBO bij eenvoudige klachten.
 • De homeopatische middelen (van geneesmiddelenproef via materia medica naar repertorium).
 • De consulten en de analyse ervan.

Informatieavond voor alle cursussen van de Volksuniversiteit Eindhoven: 1 september 2008 (19:00-21:00 uur)

Gegevens cursus: "Kennismaking met (klassieke) homeopathie":

Aanvang:

16 september 2008

Dag:

Dinsdag

Tijd:

20.35-22.05 uur

Duur:

6 lessen

Kosten cursus:

38 euro

Kosten reader:

15 euro

Plaats:

Pleincollege Van Maerlant in Eindhoven

Cursus code:

MMA009

Inschrijven:

Volksuniversiteit / 040-7871924 / eindhoven@volksuniversiteit.nl

Informatiebijeenkomst / Lezing

In samenwerking met de Volksuniversiteit Geldrop gaf ik een lezing over homeopathie in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael te Geldrop. Het doel van de lezing was om meer informatie te geven over homeopathie en verschillende vormen van homeopathie. Tevens hoop ik dat duidelijk zal worden wat homeopathie voor u kan betekenen. De onderwerpen tijdens de lezing waren onder andere:

 • Geschiedenis van homeopathie
 • Principes van homeopathie
 • Gezondheid en ziekte
 • Homeopathische middelen (bereiding, geneesmiddelproef, materia medica, repertorium)
 • Consulten (vragen, analyse van gegevens)
 • Homeopathische EHBO

De lezing vondt plaats op 17 oktober 2007 en begon om 20:00 uur en eindigde rond 22:00 uur. De lezing kostte 6 euro. Op deze webpagina van de Volksuniversiteit Geldrop staat meer informatie.

Mogelijkheden m.b.t. informatiebijeenkomsten

Indien gewenst, licht ik tijdens een informatiebijeenkomst de verschillende aspecten of onderdelen van homeopathie toe. U kunt denken aan de mogelijkheden voor bepaalde doelgroepen zoals kinderen, ouderen, zwangere vrouwen, patiënten met bepaalde klachten (zoals bijvoorbeeld gewrichtsklachten, astma, gedragsproblemen, menopauze, e.d.) maar ook informatie over homeopathie in het algemeen (werkwijze, ontstaan, etc.). De bijeenkomst wordt in overleg vastgelegd en samengesteld al naar gelang de behoefte. Op de contact pagina staat hoe u het beste contact op kunt nemen.

 

 

Nieuws

Copyright 2012-2024 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design