-

Artikelen over medische onderwerpen en homeopathie

Hieronder staan verschillende artikelen die in de loop van de tijd heb geschreven. Via de link ("Lees het artikel.") aan het einde van de korte samenvatting kunt u naar het volledige artikel gaan. Het kan zijn dat bepaalde artikelen na verloop van tijd aangevuld of gecorrigeerd worden. Wilt u van nieuwe artikelen en andere informatie op de hoogte worden gehouden dan kunt u eventueel gebruik maken van de RSS Feed. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Ga naar Alfabetisch overzicht van steekwoorden die betrekking hebben op de artikelen

Hieronder kunt u een keuze maken tussenArtikelen over homeopathie

De meest toegepaste behandelmethode van Hahnemann - Caroline van Asten

Het artikel De meest toegepaste behandelmethode van Hahnemann is een artikel dat is geschreven naar aanleiding van een onderzoek over de manier waarop Samuel Hahnemann middelen voorschreef tijdens de laatste 5 jaren van zijn werkzame leven. De reden waarom dit onderzoek is uitgevoerd is om op basis van feiten te bepalen of Samuel Hahnemann wel of niet meerdere middelen tegelijk voorschreef. Er zijn namelijk een aantal stromingen zoals onder andere de ziekteclassificatie die meerdere middelen tegelijk voorschrijven met als voornaamste argument dat Samuel Hahnemann dit ook deed. Uit onderzoek blijkt echter dat Samuel Hahnemann 97% van de gevallen één middelen tegelijk voorschreef en nooit alterneerde of meer dan twee middelen voorschreef. Dit artikel is ook in het Engels beschikbaar: A quantitative analysis of the prescriptions of Krankenjournal DF5.

Waarom klassieke homeopathie studeren?

Indien je klassieke homeopathie wilt gaan studeren dan staan op de website van het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie een aantal pagina's die interessant zijn om te lezen. Op deze pagina's worden enkele van de meest voor de hand liggende vragen besprokenn. Deze vragen zijn:

Klassieke homeopathie en Ziekteclassificatie - Caroline van Asten

Het artikel Klassieke Homeopathie en Ziekteclassificatie is een artikel dat is geschreven naar aanleiding van een onderzoek over klassieke homeopathie in relatie tot de ziekteklassificiatie (voorschrijven van meerdere middelen tegelijk). Het voorschrijven van meer middelen tegelijk wordt in dit onderzoek gedefinieerd als het voorschrijven van twee of meer middelen zonder dat er tussendoor een evaluatie van de klachten heeft plaatsgevonden. Een belangrijke conclusie van het onderzoek is dat Samuel Hahnemann zich steeds hield aan het voorschrijven van één middel en voordat hij een ander middel voorschreef evalueerde hij eerst het effect van het vorige middel. Het onderzoek bevat tevens aanbevelingen voor verder onderzoek. Dit artikel is ook in het Engels beschikbaar: Classical homeopathy and Disease Classification.

Homeopathy and the Periodic Table - Helen Cohen

In het artikel Homeopathy and the Periodic Table legt Helen Cohen uit waarom het gebruik van het periodiek systeem als basis van homeopathie onjuist is. Ze benadert het gebruik van het periodiek systeem binnen sommige moderne stromingen vanuit een wetenschappelijke benadering. Het periodiek systeem dient volgens een aantal homeopaten als basis van de materia medica, met andere woorden therapeutische eigenschappen van bepaalde middelen worden gebaseerd op het periodiek systeem volgens deze homeopaten. Helen Cohen toont echter in het artikel aan dat het periodiek systeem verkeerd wordt gebruikt en geïnterpreteerd en dat daardoor de homeopathische waarde van dit systeem op zijn zachts gezegd bedenkelijk is. Het artikel is in het Engels en op sommige punten mogelijk moeilijk te volgen maar is goed onderbouwd en zeer interessant.

De ontwikkeling en het ontstaan van het repertorium

De vertaling van het artikel De ontwikkeling en het ontstaan van het repertorium van James Tykler Kent is interessant omdat hij zelf iets schrijft over de ontwikkeling van zijn repertorium. Het repertorium van James Tyler Kent is de basis van alle belangrijke morderne repertoria. Het artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in het tijdschrift van James Tyler Kent genaamd 'The Homoeopathician'.

De noodzaak voor een innerlijke voorbereiding van de klassiek homeopaat

De vertaling van het artikel De noodzaak voor een innerlijke voorbereiding van de klassiek homeopaat van Prof. George Vithoulkas geeft aan wat belangrijk is voor de innerlijke voorbereiding die een homeopaat nodig heeft wil hij of zij een goed en bekwaam homeopaat worden. Het is niet een kwestie van bepaalde uiterlijkheden die een homeopaat werkelijk succesvol maken maar een bepaalde attitude.

Het "continuüm" als verenigde theorie van ziekten

Dit artikel beschrijft hoe acute en chronische ziekten met elkaar verbonden zijn en hoe verschillende ziekten een samenhangend geheel vormen en in een logische volgorde verlopen. Tevens wordt in dit artikel duidelijk welke rol acute ziekten spelen bij chronische aandoeningen. Het is een Nederlandse vertaling van het artikel dat Prof. G. Vithoulkas heeft geschreven.

De noodzaak voor een juiste volgorde van middelen

Het artikel De noodzaak voor een juiste volgorde van middelen beschrijft waarom het belangrijk is om homeopathische middelen in de juiste volgorde voor te schrijven. Het is een Nederlandse vertaling van het artikel dat Prof. G. Vithoulkas geschreven heeft en bevat een praktijk voorbeeld om het principe te verduidelijken.

Het vraagstuk van het 'constitutie' middel

Het artikel Het vraagstuk van het 'constitutie' middel gaat over de term 'constitutiemiddel'. Het is een Nederlandse vertaling van het artikel dat Prof. G. Vithoulkas geschreven heeft om stil te staan bij wat deze term nu werkelijk betekent en wat voor functie het in de praktijk heeft.

Geschiedenis en ontwikkeling van klassieke homeopathie

De geschiedenis van klassieke homeopathie is enorm interessant. Vooral het leven en de ontwikkelingen van de grondlegger S. Hahnemann geven veel uitleg over klassieke homeopathie en de redenen waarom klassiek homeopaten over bepaalde dingen denken en handelen. In dit artikel staat een beknopte geschiedenis van de periode voor het ontstaan van klassieke homeopathie tot en met de huidige situatie. Lees het artikel geschiedenis en ontwikkeling van klassieke homeopathie.Artikelen over gezondheid

Rouw en verwerken van verlies

Het verwerken van een groot verlies (in de breedste zin van het woord) is iets wat veel mensen helaas moeten meemaken. Dat met het verwerken van verlies spanningen en verdriet gepaard gaat is heel normaal. Voor een aantal mensen is het echter heel moeilijk om zich over het verlies heen te zetten en deze mensen blijven als het ware hangen in hun verdriet en andere emoties. In dit artikel wordt beschreven hoe verliesverwerking normaal in zijn gang gaat en wat je eraan kan doen als het niet lukt om het verlies te verwerken. Lees het artikel over rouw en verwerken van verlies.

Prikkelbare darm syndroom

Een klacht die de oorzaak kan zijn van diarree, constipatie en/of pijn in de ingewanden is het prikkelbare darm syndroom (ook wel spastische darm genoemd). Veel mensen verwarren het met de ziekte van Crohn of colitis maar bij het prikkelbare darm syndroom is geen sprake van een structurele verandering van de darmen. Lees het artikel over prikkelbare darm syndroom.

Psoriasis

Naast acne en eczeem is er nog een derde belangrijke huidklacht waar mensen last van kunnen krijgen, namelijk psoriasis. Psoriasis verschilt met acne en eczeem omdat het niet gaat om een ontsteking maar om een versnelde celdeling van huidcellen waardoor op bepaalde plaatsen een schilferige huid ontstaat. In het artikel worden de oorzaken, symptomen en behandeling van psoriasis besproken. Lees het artikel over psoriasis.

Artrose, Reumatoïde artritis en Jicht

Er zijn een aantal gewrichtsklachten waarvan men last kan krijgen: artrose (slijtage ten gevolge van afwijkende samenstelling van het kraakbeen), reumatoïde artritis (ontsteking aan de gewrichten ten gevolge van auto-immuunziekte) en jicht (pijn als gevolg van kristalafzetting in de gewrichten). Meer informatie over de genoemde aandoeningen en een vergelijking met andere klachten staat uitgebreid vermeld in dit artikel. Lees het artikel over artrose, reumatoïde artritis en Jicht.

Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA)

Sommige ziekten zijn overdraagbaar via seksuele handelingen en geslachtsgemeenschap. Dit geeft helaas een smet op iets wat eigenlijk heel prettig zou moeten zijn. In het artikel worden niet alleen de meest bekende SOA's zoals syfilis, chlamydia, gonorroe, genitale wratten en schaamluizen besproken maar ook enkele minder bekende geslachtsziekten en aandoeningen. Lees het artikel over seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA).

Kanker (tumoren)

Kanker is helaas een ziekte die veel mensen treft. Er is veel over te schrijven maar de voornaamste oorzaken, risicofactoren, behandelingen en symptomen staan in dit artikel vermeld. Ook staat wordt erin beschreven welke rol homeopathie kan hebben en waar een patiënt op moet letten bij het kiezen van een alternatief therapeut. Lees het artikel over kanker (tumoren).

Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme krijgt de laatste tijd veel aandacht omdat de tekenplaag steeds meer toe neemt. Ook wordt de ziekte van Lyme vaak verward met andere ziekten zoals fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom. In dit artikel staat wat de ziekte van Lyme is, welke stadia er zijn en wat men eraan kan doen met behulp van reguliere en homeopathische behandeling. Lees het artikel over ziekte van Lyme.

Klachten door eikenprocessierups

De eikenprocessierups is sinds meer dan 15 jaar weer in ons land. Deze rups is niet alleen terug maar creëert ook in een steeds groter gebied van Nederland problemen. De klachten die de haren van de rups veroorzaken zijn te vergelijken met een heftige allergische aanval. Klassieke homeopathie kan ook bij dit probleem een helpende hand bieden. Lees het artikel over eikenprocessierups.

Seksueel verlangen- en aversiestoornis

Het derde probleem op seksueel vlak dat besproken wordt is het seksueel verlangen- of aversiestoornis. Zoals de termen al zeggen heeft dit te maken met een gebrek aan verlangen of juist een uitgesproken aversie ten opzichte van seksualiteit. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor deze problemen. Heel eenvoudig gesteld is het verschil met de vorige twee seksuele problemen is dat het accent niet op lichamelijke oorzaken ligt maar op mentaal/emotionele aspecten. Lees het artikel over seksueel verlangen- en aversiestoornis.

Opwindingsstoornis en geremd orgasme

Zoals mannen last kunnen hebben van impotentie kunnen vrouwen last hebben van een opwindingsstoornis of geremd orgasme. Het is een onderwerp dat moeilijk openlijk besproken wordt. Wat precies een opwindingsstoornis en geremd orgasme is wordt in dit artikel uitgebreid besproken. Lees het artikel over opwindingsstoornis en geremd orgasme.

Impotentie (erectiele dysfunctie)

Impotentie (erectiele dysfunctie) is voor veel mannen een pijnlijk onderwerp en er wordt nauwelijks open over gesproken. Toch is het iets waar veel mannen mee te maken krijgen, zeker naarmate ze ouder worden. In dit artikel staat wat normaal is op dit gebied, waardoor impotentie kan ontstaan, wat men eraan kan doen en welke rol klassieke homeopathie kan spelen. Lees het artikel over impotentie (erectiele dysfunctie).

Middenoor ontsteking (otitis media)

Kinderen tussen 3 maanden en 3 jaar hebben veel kans om een middenoor infectie (otitis media) te krijgen. Het kan een pijnlijke aandoening zijn en indien niet tijdig ingegrepen wordt kan dit mogelijk over gaan in een chronische aandoening. De symptomen, complicaties en verschillen tussen chronische en acute middenoor ontsteking vindt u in dit artikel. Lees het artikel over middenoor ontsteking (otitis media).

Epilepsie

Epilepsie kan een heftige ziekte zien, vooral ook voor omstanders. De stuiptrekkingen die we vooral bij de petit mal vorm zien doen zeer heftig aan. Meer over de verschillende vormen van epilepsie, de oorzaken, de reguliere behandeling en de rol van homeopathie staat in dit artikel. Lees het artikel over epilepsie.

Aambeien

Aambeien zijn een vervelend en ongemakkelijk probleem. Over het algemeen is er veel aan te doen. In dit artikel staat waardoor aambeien ontstaan, wat je eraan kan doen en hoe je met behulp van homeopathie de klachten kunt behandelen. Lees het artikel over aambeien.

Hooikoorts

Vanaf ongeveer februari beginnen weer veel (3 miljoen Nederlanders) mensen last te krijgen van hooikoorts. Het is een lastige klacht die voor bijzonder veel ongemak kan zorgen. In dit artikel staat beschreven hoe hooikoorts ontstaat, wat je eraan kan doen en welke rol homeopathie bij de behandeling kan spelen. Lees het artikel over hooikoorts.

Darm- en maagzweer

Ongeveer 1 op de 10 mensen heeft last van een maagzweer. Veel mensen denken dat stress een van de voornaamste oorzaken is van een maagzweer. De waarheid is echter dat het in veel gevallen niet duidelijk is wat werkelijk de klachten veroorzaakt en het waarschijnlijk een combinatie van factoren is. In dit artikel worden de symptomen, oorzaken, complicaties en behandeling van darm- en maagzweren besproken en de rol die homeopathie hierbij kan spelen. Lees het artikel over darm- en maagzweer.

Spit (lumbago), hernia en ischias

De rug is een belangrijk en veelgebruikt systeem. Het zorgt ervoor dat we rechtop kunnen lopen terwijl we toch flexibel blijven. Als er iets mis is met de rug dan worden we hiermee geconfronteerd bij heel veel activiteiten en bewegingen. In 2003 hadden bijna 300.000 mensen last van pijn in de onderrug of een hernia (HNP). Dit artikel beschrijft de meest voorkomende problemen zoals spit (lumbago), hernia en ischias en welke rol homeopathie hierbij kan spelen. Lees het artikel over spit (lumbago), hernia en ischias.

Alcohol kater

Na een gezellig avondje doorzakken kunnen we letterlijk en figuurlijk er een kater aan overhouden. Hoe een kater ontstaat en wat je kan doen om het te vermijden en te behandelen staat in dit artikel vermeld. Tevens wordt een homeopatisch middel vermeld dat vaak gebruikt wordt om een kater te behandelen. Lees het artikel over alcohol kater.

Diagnose, email consulten en zelfzorgmiddelen

In dit artikel wordt de waarde van een diagnose binnen de klassieke homeopathie besproken. Ook wordt besproken waarom e-consulten (consulten per e-mail) niet passen binnen de klassiek homeopathische werkwijze en er wordt een vergelijk gemaakt tussen de klassiek homeopathische behandeling en het gebruik van zelfzorgmiddelen. Lees het artikel over diagnose, email consulten en zelfzorgmiddelen.

Huilbaby's

In principe is er medisch gezien niet mis met een huilbaby. Het is in feite een overgevoeligheid van het zenusstelsel gedurende de eerste weken of maanden van het leven van een baby. Ongeveer 1 op de 10 baby's heeft hier last van. In dit artikel worden tips gegeven om hiermee om te gaan en wat homeopathie kan betekenen. Lees het artikel over huilbaby's.

Diarree en constipatie

Diarree en constipatie zijn klachten waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. In dit artikel wordt uitgelegd waardoor deze klachten kunnen ontstaan, waarmee men rekening kan houden en wat homeopatisch aan deze problemen gedaan kan worden. Lees het artikel over diarree en constipatie.

Galstenen, nierstenen en blaasstenen

De vorming van galstenen, nierstenen en blaasstenen hoeft niet bij iedereen voor klachten te zorgen. De mensen die er echter wel last van krijgen kunnen bijzonder hevige pijnen ervaren. Daarnaast zijn er mogelijk complicaties. In dit artikel staat beschreven hoe deze stenen ontstaan, wat de symptomen zijn en wat eraan gedaan kan worden met behulp van homeopathie. Lees het artikel over galstenen, nierstenen en blaasstenen.

ADHD/ADD

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en ADD (Attention Deficit Disorder) zijn diagnoses die vaak terecht of onterecht wordt gesteld. Kenmerkend voor deze klachten zijn de hyperactiviteit, impulsiviteit en concentratieproblemen. In dit artikel staat beschreven wat het precies is, wat men eraan kan doen en welke rol homeopathie erbij kan spelen. Lees het artikel over ADHD/ADD.

Herpes (herpes genitalis)

Het herpes simplex virus kan zowel een koortslip als de geslachtsziekte (SOA) herpes genitalis (herpes) veroorzaken. In dit artikel wordt beschreven wat herpes is, wat de symptomen zijn en hoe men met behulp van homeopathie hieraan iets kan doen. Lees het artikel over herpes (herpes genitalis).

Koortslip (herpes labialis)

Een koortslip is een heel vervelend verschijnsel. Het is het gevolg van een besmetting met het herpes simplex 1 virus. Eenmaal een koortslip dan is de kans groot dat het onder bepaalde omstandigheden terug komt. De klassieke homeopathie probeert het lichaam dusdanig te versterken dat het beter in staat is om het ontstaan van een koortslip te voorkomen. Lees het Lees het artikel over koortslip (herpes labialis).

Overgang (menopauze)

De overgang is een fase waar elke vrouw doorheen gaat. De overgang is de eindfase van de vruchtbare periode. Deze fase kan echter door omstandigheden te vroeg beginnen en/of de klachten tijdens de menopauze kunnen moeilijk verdraagbaar zijn. In dat geval kan homeopathie een belangrijke en positieve rol spelen. Lees het artikel over overgang (menopauze).

Slijmbeursontsteking (bursitis)

De slijmbeurzen zorgen ervoor dat gewrichten goed en vooral soepel kunnen functioneren. Op het moment dat ze gaan ontsteken gaat het gebruik van de gewrichten gepaard met pijn. Met homeopathie is daar echter veel aan te doen. Lees het artikel over slijmbeursontsteking (bursitis).

Angst voor vuurwerk bij huisdieren

Oud op nieuw is voor veel dieren een bijzonder stressvolle tijd vanwege het vuurwerk. Veel katten, honden en vogels zijn namelijk heel erg bang hiervoor. Aangezien dieren ook goed te behandelen zijn met behulp van homeopathie staat in dit artikel beschreven wat eigenaren kunnen doen en welke rol homeopathie kan spelen bij deze klachten. Lees het artikel over angst voor vuurwerk bij huisdieren.

Eczeem (dermatitis)

Dit artikel bespreekt de verschillende vormen van eczeem (waarvan de belangrijkste contact- en constitutioneel eczeem zijn). Het is vooral een lastige klacht, enerzijds vanwege de jeuk anderzijds vanwege sociale aspecten. In het artikel wordt ook besproken waarom het niet verstandig is om huidklachten te onderdrukken. Lees het artikel over eczeem (dermatitis).

Blaasontsteking (cystitis)

In dit artikel staat uitgelegd wat een blaasontsteking precies is, waarom vrouwen er meer last van hebben dan mannen, wat bepaalde veranderingen in de urine mogelijk kan betekeken en hoe je een blaasontsteking kan behandelen. Lees het artikel over blaasontsteking (cystitis).

Enkelvoudige fobieën

Angst is in principe noodzakelijke voor het overleven van de mens mits deze angst in de juiste proporties en in de juiste situaties ontstaat. Bij sommige mensen kan de angst echter buiten proporties zijn of niet rationeel. In dat geval ontstaat een (enkelvoudige) fobie. Lees het artikel over enkelvoudige fobieën.

Verkoudheid en griep (influenza)

Verkoudheid en griep zijn virusinfecties die iedereen kan krijgen. Het zijn geen ernstige klachten tenzij er complicaties optreden of men tot een bepaalde risicogroep behoort. In dat geval adviseert een arts vaak een griepprik. Er is echter ook homeopatische ondersteuning mogelijk. Lees het artikel over verkoudheid en griep (influenza).

Suikerziekte (diabetes mellitus)

Suikerziekte is een klacht waarbij het lichaam onvoldoende insuline maakt of dat de cellen niet goed reageren op de insuline. Daardoor kunnen eventueel op de lange termijn allerlei complicaties optreden. Lees het artikel over suikerziekte (diabetes mellitus).

Bedplassen (enuresis nocturna)

Bedplassen is eigenlijk geen ziekte, het is een natuurlijk en gewoon onderdeel van de ontwikkeling. Het kan echter zo zijn dat de ontwikkeling op dit gebied langzamer dan gemiddeld is waardoor op den duur sociale en emotionele problemen kunnen ontstaan. Lees het artikel over bedplassen (enuresis nocturna).

Astma

Astma is letterlijk en figuurlijk een benauwende aandoening, zowel voor de patiënt als omstanders. Steeds meer mensen krijgen last van deze vorm van allergie. In het artikel staat beschreven wat astma precies is en wat de verschillen zijn met enkele andere longklachten. Lees het artikel over astma.

Depressie en manie

Iedereen kent wel eens sombere perioden maar sommige mensen worden dagelijks geconfronteerd met sombere gedachten, lusteloosheid en gebrek aan levenslust. Omdat manie de tegenpool is van depressie wordt dit probleem ook in dit artikel besproken. Lees het artikel over depressie en manie.

Acne

Acne is een normaal verschijnsel in de puberteit, bijna iedereen heeft er wel eens last van gehad. Als acne echter ernstige vormen aanneemt of nog na de puberteit aanwezig is dan kan het bijzonder lastig zijn. Lees het artikel over acne.

Menstruatiepijn en PMS

Veel vrouwen hebben last van menstruatiepijn en/of PMS. In dit artikel staat een uitleg over wat deze fenomenen precies zijn en wat er aan gedaan kan worden. Lees het artikel over menstruatiepijn en PMS.

Slaapproblemen

Als je een goede nachtrust geniet dan lijkt slaap een niet zo'n belangrijk aspect van het leven te zijn. Diegene die echter niet goed kan slapen weet beter en beseft dat een goede nachtrust een essentieel onderdeel van een goed leven is. Lees het artikel over slaapproblemen.

Hoofdpijn

Veel mensen hebben last van hoofdpijn, slechts een enkeling heeft nooit last van hoofdpijn. In dit artikel worden verschillende vormen van hoofdpijn - zoals spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en geneesmiddelafhankelijke hoofdpijn - besproken. Lees het artikel over hoofdpijn.

Insectenbeten en -steken

De gevolgen van verschillende insectenbeten en -steken kunnen variëren van mild tot levensgevaarlijk. In dit artikel worden de gevolgen van verschillende beten en steken besproken. Ook kan men lezen wat men zelf hieraan kan doen met behulp van EHBO homeopathie. Lees het artikel over insectenbeten en -steken.

Kennis van homeopathische middelen (materia medica)

Homeopathie als therapie gebruikt homeopathische middelen om uiteindelijk het genezingsproces te starten en op gang te houden. In dit artikel worden verschillende aspecten van de middelen besproken. Lees het artikel over kennis van homeopathische middelen (materia medica).

Blauwalgen, legionella, botulisme, ziekte van Weil en zwemmersjeuk

De zon kan niet alleen direct een aantal klachten veroorzaken maar ook indirect doordat de temperatuur van het water stijgt. Een aantal ziekten en problemen (zoals onder andere blauwalgen, legionella, botulisme, ziekte van Weil en zwemmersjeuk) worden in dit artikel beschreven. Lees het artikel over blauwalgen, legionella, botulisme, ziekte van Weil en zwemmersjeuk.

Reisziekte

Reisziekte omvat zee-, wagen- en luchtziekte en de medische term ervoor is 'kinetose'. Het artikel beschrijft hoe reisziekte ontstaat en wat je eraan kan doen om het te voorkomen. Als voorbeeld zijn ook 4 middelen beschreven die mogelijk gebruikt kunnen worden als iemand last heeft van reisziekte. Lees het artikel over reisziekte.

Zonnebrand, hitteslag en zonnesteek

In het artikel wordt besproken wat de verschillende tussen de verschillende gevolgen van te hoge temperaturen zijn: zonnebrand, hitteslag en zonnesteek. Ook kan je lezen wat je kan doen om dit te voorkomen en hoe je eventueel de klachten kan behandelen. Als voorbeeld worden 2 gevallen uit de homeopatische literatuur kort samengevat. Lees het artikel over zonnebrand, hitteslag en zonnesteek.

Zonneallergie

Wat is zonneallergie (oftewel PolyMorphe LichtEruptie (PMLE) of Chronische Polymorfe LichtDermatose (CPLD)) en wat zijn de symptomen van deze ziekte? In het artikel wordt ook even stilgestaan in mogelijke behandelingen en de wijze waarop homeopathie met dit soort klachten om gaat. Lees het artikel over zonneallergie.

Introductie klassieke homeopathie

Een kort artikel dat enkele basis principes van klassieke homeopathie samenvat. Ook wordt beschreven wat de verschillen met complex en klinische homeopathie zijn en hoe en wanneer men klassieke homeopathie als therapie kan gebruiken. Lees het artikel over introductie klassieke homeopathie.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design