-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Petroselinum Sativum (Petros.)


Peterselie

Petroselinum is een heel weinig gebruikt middel binnen de homeopathie, er is dan ook maar heel weinig van bekend. De voornaamste klacht waarbij het gebruikt wordt is bij blaasontstekingen. Het typische bij de blaasontsteking is dat de jeuk een veel groter probleem is dan de pijn. De jeuk is zelfs zo erg dat sommige patiënten het liefst een voorwerp in de plasbuis zouden willen steken om zo de jeuk te verzachten door te krabben.

Het tweede typische aan de blaasontsteking waarvoor dit middel zou kunnen werken is dat de drang om te moeten urineren heel erg plotseling is. De patiënt springt op en moet ineens naar het toilet rennen.

Verder kan het een goed middel zijn bij urineweginfecties bij babies.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: cystitis, gonnorrhoe, prostaat (vergroot), urineweginfecties.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design