-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Clematis Erecta (Clem.)


Stijve Clematis

Het middel Clematis Erecta werd vroeger vooral gebruikt bij problemen in de urinewegen, geslachtsorganen, huid, ogen en tanden. Pas de laatste jaren is er meer bekend geworden over de mentaal/emotionele kant van het middel.

De blaasontsteking waarbij dit middel goed kan werken kenmerkt zich door pijn direct aan het begin van het urineren (en bij de laatste druppels). Als de stroom eenmaal op gang is dan is er geen pijn meer. Het urineren wordt onderbroken en men heeft niet het gevoel dat men 'klaar' is. Na het urineren druppelt de urine nog na. De blaasontstekingen ontstaan door een vernauwing in de plasbuis waardoor urine achter blijft in de blaas.

Het is ook een geschikt middel bij ontstekingen van de testikels. Ze voelen gekneusd, gezwollen en bijzonder hard aan. Met name als alleen de rechter testikel ontstoken is dan past dit bij het geneesmiddelbeeld van Clematis Erecta. De testikels kunnen ook teruggetrokken zijn. Overigens kunnen ook andere klieren dan de testikels gezwollen zijn.

De huidklachten bestaan uit blaasvorming en brandende pijn. De huiduitslag is erger door te wassen. De huid schilfert en jeukt enorm.

De oogklachten bestaan uit ontsteking van de conjuctiva en overgevoeligheid voor lucht en fel zonlicht. Het gevoel van branden in de ogen, zelfs zo erg dat het gevoel ontstaat dat er vuur uit de ogen komt.

De tandpijn waarbij dit middel een rol kan spelen is tandpijn die erger is door warm drinken en beter door koud water of opzuigen van koude lucht. De pijn in de tanden is 's nachts veel erger dan overdag.

De mentaal/emotionele klachten die bij Clematis Erecta horen zijn typisch: angst om alleen te zijn maar een aversie tegen gezelschap (zelfs als het leuk gezelschap is). Heimwee kan een grote rol spelen. En over het algemeen is deze persoon geen vrolijke persoon, integendeel de persoon is melancholisch en geïrriteerd zonder dat daar echt een oorzaak voor te vinden is. Ook kan de patiënt constant bang zijn om beschuldigd te worden van iets dat hij verkeerd gedaan of misdaan heeft.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: allergie, conjunctivitis, cystitis, depressie, eczeem, herpes zoster, orchitis, tandpijn.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design