-

Seminar: Minder vaak gebruikte middelen & Miasma's in historisch perspectief

Sprekers: Dr. Farhad Adajania & Dr. Jayesh Dhingreja


Door onvoorziene omstandigheden is het seminar helaas geannuleerd. Inschrijven is dus niet meer mogelijk.

Introductie

Het seminar zal worden toegespitst op praktische toepassingen in de praktijk. De nadruk ligt niet op experimentele theorieën, maar op solide informatie die uw kennis van homeopathie zal verbeteren. Dit betekent niet dat nieuwe beschikbare informatie wordt uitgesloten tijdens het seminar. De sprekers zullen op een vaardige manier de klassieke kennis van de materia medica combineren met de beschikbare recente informatie van auteurs en docenten. Niet alle casussen kunnen met één enkele methode worden opgelost. De diverse benaderingen van klassieke homeopathie zullen op een onbevooroordeelde manier wordt besproken.

Dit seminar is geschikt voor gevorderde studenten en praktiserende homeopaten. De voertaal zal Engels zijn. Gedurende de pauze wordt de deelnemers een gratis lunch aangeboden. Voor alle cursisten zal een aanwezigheidscertificaat worden uitgereikt. Het seminar is erkend door de NVKH en de VHAN.

Dit is de aanbeveling van Dr. Farokh Master:

"I am pleased to introduce Dr. Farhad J. Adajania and Dr. Jayesh Dhingreja as one of my best colleagues who are working with me since many years. They were instrumental in writing most of my publications. Their highly intuitive and scientific skills have produced some memorable cures. Their in-depth study of Materia-Medica with clinical co-relation and the advanced use of repertory have made them popular not only in India but also abroad. They are the key teachers of my ongoing clinical training programme for International students at the Homoeopathic Health Centre. I strongly recommend this seminar to students and practioner who will greatly benefit from it."

Onderwerpen

De onderwerpen gedurende het seminar zijn:

  • Vrijdag 4 Mei 2007 - Miasma's in historisch perspectief
  • Zaterdag 5 & Zondag 6 Mei 2007 - Minder vaak gebruikte middelen


De nadruk van het gehele seminar ligt op de toepassing in de praktijk.

Het onderwerp 'Miasma's in historisch perspectief' gaat over de wijzigingen in de perceptie van miasma's gedurende de ontwikkeling van homeopathie. Bijvoorbeeld de manier waarop Hahnemann over het psorisch miasma dacht is anders dan de huidige kijk op dit miasma. Gedurende het seminar zal de historische ontwikkeling van de 4 voornaamste miasma's op een onbevooroordeelde manier worden besproken. Welke invloeden Kent, Allen, Roberts, Sankaran en anderen hebben op de ontwikkeling van de miasma's na de intiële ontwikkeling van Hahnemann, zal gedurende de eerste dag worden besproken. Om de huidige kijk op miasma's te begrijpen is het zeer belangrijk om van het verleden te leren en de manier waarop dit is ontwikkeld te begrijpen. Bovendien zal de concrete toepassing van de miasma's in de praktijk worden besproken. Deze uitleg zal praktisch en doelgericht zijn.

Op zaterdag en zondag wordt het onderwerp 'Minder vaak gebruikte middelen' besproken. Middelen die niet veel worden gebruikt, maar daarom niet minder bruikbaar, worden vaak over het hoofd gezien. Gedurende het seminar zal veel interessante informatie worden gegeven zodat casussen die deze middelen nodig hebben niet verloren gaan. De materia medica van de minder gebruikte middelen zal bestaan uit klassieke en recente informatie. De nadruk ligt op praktische toepassing en bruikbaarheid in de praktijk. De informatie over deze middelen zal worden aangevuld met vergelijkende materia medica en casuïstiek (paper cases).

Dr. Farhad Adajania & Dr. Jayesh Dhingreja

Dr. Farhad Adajania werkt gedurende enkele jaren samen met Dr. Farokh Master. Hij is werkzaam in zijn kliniek als 'senior assistant' en assisteert bij het schrijven van zijn boeken. Uiteraard heeft hij ook zijn eigen praktijk in Mumbai. Hij heeft verschillende seminars over diverse onderwerpen gegeven. Zo heeft hij ook een seminar in Nederland gegeven. Dit seminar werd zeer goed gewaardeerd door de deelnemers en hij is inmiddels verschillende keren gevraagd om terug te komen. Naast de werkzaamheden in zijn eigen praktijk is hij werkzaam voor de charitatieve homeopathische kliniek in Kandivli. Hij heeft tevens diverse artikelen in het tijdschrift Homoeopathic Heritage gepubliceerd en was de hoofdspreker gedurende verschillende seminars.

Dr. Jayesh Dhingreja heeft een even indrukkendwekkend CV. Hij werkt ook nauw samen met Dr. Farokh Master in zijn kliniek. Hij is homeopathisch arts in het Shree Mumbadevi Ziekenhuis in Mumbai. Hij is tevens docent op het Chandaben Mohandbhai Patel Homeophatic Medical College (belangrijkste homoepatische school in Mumbai) op het gebied van Organon (homeopathische filosofie) en Materia Medica. Evenals Dr. Farhad Adajania heeft hij verschillende artikelen in Homoeopathic Heritage gepubliceerd en was de hoofdspreker gedurende verschillende seminars.

Beiden zijn zeer goed onderlegd in Materia Medica en Organon (homeopatische filosofie) en hebben veel praktijkervaring. De sprekers staan open voor discussies en nieuwe ideeën.

Belangrijke informatie

Wanneer

Het seminar vindt plaats op vrijdag 4 mei, zaterdag 5 mei en zondag 6 mei 2007. Alle lezingen zijn interessant en zeer zinvol voor de praktijkvoering. Het is daarom verstandig om alle drie dagen te volgen. Indien het echter niet mogelijk is om alle dagen aanwezig te zijn, is het seminar geschikt om voor een of twee dagen te volgen gezien de structuur van de lesdagen.

Schema

Aanvang: 10:00 uur
Lunch: 13:00-14:00 uur
Einde: 17:00 uur

Kosten

€ 60,00 per persoon per dag

Betalingsgegevens:
  • Bankrekening nummer: 4886717 (postbank)
  • IBAN: NL85 PSTB 0004 8867 17
  • BIC (SWIFT): PSTBNL21
  • Op naam van: Rob Willemse


Bij het overmaken s.v.p. "Seminar mei 2007" en de naam van de deelnemer vermelden, om verwarring te voorkomen. Tevens graag het formulier invullen en toesturen naar de organisator. Teruggave van lesgeld is helaas niet meer mogelijk na 2 april 2007 i.v.m. reeds gemaakte onkosten. Indien het seminar echter wordt geannuleerd door de organisatie of door de sprekers, zal het lesgeld worden terug gestort.

Klik hier om het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen.

Lokatie

VTA Blixems
Ouverture 2
5629 PV Eindhoven
Nederland

Klik hier voor een kaart en route (let op: de positionering van de pijl is niet helemaal juist, zie ook nevenstaand plaatje).

U kunt de auto in de omliggende buurt parkeren of in de parkeergarage bij VTA Blixems. U rijdt vanaf VTA Blixems onder het appartementencomplex door en gaat rechtsaf. U ziet de ingang van de parkeergarage aan de rechterkant.

Klik hier om een hotel (de zoekopdracht is gebaseerd op het verblijf van 1 persoon van 4-6 mei 2007) te vinden of neem contact op met het VVV kantoor.

Contact informatie

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de organisator:

Naam:

Rob Willemse

Email:

...@robwillemse.nl

Telefoon:

+31 40 2135449

Adres:

Mirabelweg 24
5632 PC Eindhoven
Nederland

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design