-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Belladonna (Bell.)


Wolfskers

Belladonna is een homeopathisch middel dat vooral bij acute ziekten gebruikt wordt. Deze acute ziekten kenmerken zich door een plotseling ontstaan van heftige klachten. De rode draad van het middel is turbulentie, hevigheid, intensiviteit. Dit heeft niet alleen betrekking op de lichamelijke symptomen maar ook op de mentaal/emotionele toestand van de patiënt.

Wat de heftige lichamelijke klachten betreft kan je denken aan plotseling hoge koorts, flinke infecties met veel pijn, stuipen/convulsies/krampen, hallucinaties, ernstige migraine, etc. Klachten lijken uit het niets op te komen zetten.

In het algemeen lijken de klachten rond 15:00 uur toe te nemen of te verergeren. De patiënt kan bij de meeste klachten niet tegen bewegen of geschud worden, dit verergert namelijk de klachten. Terwijl stevige druk juist verbetering van de klachten geeft. Verder is het typisch dat vooral de rechter zijde problemen oplevert. En als laatste kunnen hormonale veranderingen (menstruatie, menarche, menopauze) klachten veroorzaken of verergeren.

Psychische klachten kunnen zijn: hallucinaties en wanen ten gevolge van andere ziekten (bijvoorbeeld koorts, vergiftiging, etc.) of zonder andere fysieke ziekten (bijvoorbeeld psychose of manie). De hallucinaties zijn vaak beangstigend, helder en zetten de patiënt aan tot agressieve handelingen (slaan, bijten, haren trekken). De persoon probeert te vluchten of te verstoppen uit angst voor de beelden die hij ziet.

Ook zonder hallucinaties en wanen kan het middel bij fysieke klachten passen. Tijdens de menstruatie kan er sprake zijn van plotselinge en hevige aanvallen van hoofdpijn (met name rechtszijdige migraine), hevige krampen, etc.

Ontstekingen gaan snel gepaard met koorts of eventueel een plaatselijk gevoel dat het lichaam heel heet is. Ontstekingen kunnen plaats vinden in de oren, longen, keel, appendix, etc. Men heeft op de aangedane plek een heet gevoel, de klachten zitten vooral aan de rechter kant en ontstaan snel.

Hoofdpijn begint in het achterhoofd en straalt uit naar de rechter slaap of rechter gedeelte van het voorhoofd. Vaak neemt deze in intensiteit toe vanaf 11:00 uur met een piek rond 15:00 uur. Beweging, licht, geluid, warmte, lopen, schokken en aanraking verergeren de hoofdpijnklachten terwijl stil liggen in het donker met iets kouds op het hoofd en bij voorkeur ook iets strak om het hoofd gewikkeld de klachten juist verbetert. De hoofdpijn is bijzonder heftig en voelt kloppend aan.

Symptomen die niets met ziek zijn te maken hebben maar toch kenmerkend zijn, zijn een verlangen naar citroenen en zuur voedsel, dorstloosheid, alleen in slaap kunnen vallen op de buik en vaak dromen over vallen.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: aambeien, appendicitis, blaasontsteking, convulsies, duizeligheid, griep, hoofdpijn, hypertensie, ischias, koortsstuipen, longontsteking, manie, middenoorontsteking, psychose, stuipen, wanen.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design