-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Hypericum Perforatum (Hyper.)


Sint-Janskruid

Het middel Hypericum perforatum is een middel dat, net zoals Calendula officinalis, gebruikt wordt bij verwondingen. Als de verwondingen plaats vinden in zenuwrijke gebieden (vingertoppen, ruggengraat, tong, genitaliën, etc.) dan is het middel Hypericum perforatum mogelijk een geschikt middel. Uiteraard is het verstandig om bij beschadigingen in gebieden waar veel zenuwen lopen altijd een arts ernaar te laten kijken.

Dit middel heeft dus vooral effect op beschadigde zenuwen. Deze beschadigingen kunnen optreden in de vorm van snijwonden, beklemmingen, kneuzingen, puntwonden, trauma, etc. Zowel minder grote wonden zoals een vinger tussen de deur als grote verwondingen door een klap tegen de ruggengraat of val op het stuitje kan hierbij baat hebben. Ook als tinctuur opgelost in water (1:10) kan het bij dit soort verwondingen helpen in combinatie met het middel als potentie inwendig.

De pijn is neuralgisch, dat wil zeggen dat het lijkt alsof de pijn langs een dun lijntje schiet. Ook pijn die al langere tijd bestaat kan met dit middel mogelijk verholpen worden. Men kan daarbij denken aan fantoompijn, pijnlijke littekens, neuralgische pijnen die blijven sinds een ongeluk, etc. Ook klachten na een bevalling als gevolg van inscheuren/inknippen, tangbevalling of iets dergelijks kan bij het geneesmiddelbeeld van dit middel passen.

Behalve de pijnen ten gevolge van een verwonding zijn er ook andere symptomen die bij dit middel horen: vergeetachtigheid (weet niet meer wat men wil zeggen), angst om van een hoogte te vallen, depressie, heet gevoel in de mondholte, sensatie alsof er een worm in de keel zit, verlangen naar wijn/augurken/warm drinken, astma die verbetert door ophoesten van sputum.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: fantoompijn, infecties, tetanus.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design