-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Staphysagria (Staph.)


Ridderspoor

Het middel Staphysagria wordt vaak gebruikt binnen de homeopathie. Het middel past goed bij mensen die hun gevoelens, met name woede en ergernis, dusdanig onderdrukken en in toom houden dat ze er uiteindelijk klachten door krijgen. Deze mensen komen zeer aardig, lief en vriendelijk over en ze zijn nauwelijks te betrappen op agressieve of kwade gevoelens. Het duurt lang voordat de Staphysagria persoon de boosheid uit. Als dat gebeurt dan in eerste instantie op een subtiele manier, bijvoorbeeld trillen van woede. Later wordt het duidelijker en openlijker, maar nooit direct naar de persoon die hen kwaad maakt. Omdat deze personen hun gevoelens zo sterk onderdrukken trekken ze vaak partners aan die over hun grenzen gaan. Het middel past dan ook goed bij veel vrouwen die op de een of andere manier misbruikt of mishandeld zijn door hun partner. In hun sociale contacten zijn ze timide, cijferen zichzelf weg en zullen zich correct en dienend opstellen.

Het zal duidelijk zijn dat de voornaamste oorzaak van klachten verdriet is, met verdriet over het onrecht dat ze is aangedaan en de vernederingen die ze hebben moeten slikken. Staphysagria patiënten kunnen heel moeilijk met onrecht omgaan en zijn hier heel gevoelig voor. Ze kunnen dan ook niet goed met kritiek, verwijten en andere zaken omgaan al zal de gemiddelde omstander daar niets van merken (vanwege het feit dat ze er niets van laten zien aan hun omgeving). Deze mensen zijn romantisch, poëtisch, lief en behulpzaam met een tekort aan zelfvertrouwen.

De klachten uiten zich vaak door problemen met slapen. Ze liggen wakker omdat ze piekeren over hun relatie en over de vernederingen die ze hebben moeten accepteren. Typisch kenmerk is dat ze 's middags zeker geen namiddagdutje doen. Daarna voelen ze zich namelijk erger dan voor het middagdutje.

Deze mensen hebben iets met melk, of ze krijgen er klachten door of ze drinken het in grote hoeveelheden. Een middenweg schijnt er bij deze mensen niet te zijn. In het maag-darmstelsel kunnen allerlei klachten optreden maar de rode draad erbij is dat de klachten erger worden (of zelfs veroorzaakt) door onderdrukte boosheid. Denk daarbij aan een maagzweer, kolieken, etc. Een andere oorzaak van de klachten kan een operatieve ingreep zijn (het onderscheidende bij dit middel is dat het wonden die met een scherp mes zijn gemaakt niet goed genezen, dus bijvoorbeeld wonden door een scalpel).

Wat betreft de genitaliën en urinewegen zijn er ook kenmerkende klachten. Als een blaasontsteking ontstaat door het inbrengen van een katheter of door geslachtsgemeenschap dan is het eerste middel voor deze blaasontsteking Staphysagria. Vanweg de timide aard heeft deze persoon ook de neiging om aan de sexuele behoefte te voldoen door middel van masturbatie. Ze durven hun behoeften op dat gebied niet duidelijk te bespreken met hun partner. Tumoren, wratten, vleesbomen en andere structurele verhardingen kunnen ook bij de geslachtsorganen optreden.

Bij huidklachten kan ook een link worden gelegd tussen onderdrukken van emoties (vooral woede) en het optreden of verergeren van eczeem of psoriasis. Verder is een zwak punt de tanden. Deze kunnen zeer zwak zijn, gaatjes ontstaan snel en makkelijk en men is gevoelig voor ontstekingen. Een bijzondere en typische klacht die bij Staphysagria hoort is dat de tanden al zwart en bros zijn bij kinderen (nog voordat ze helemaal zijn doorgebroken).

Mogelijke klinische toepassingen zijn: chorea, condolymata, cystitis, depressie, eczeem, insomnia, migraine, MS, post-operatieve pijn, psoriasis, tics.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design