-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Allium Cepa (All-c.)


Gewone ui

Het middel Allium Cepa is met name heel erg bekend met betrekking tot de behandeling van acute hooikoorts. Als tijdens de hooikoorts klachten de nadruk ligt op afscheiding uit die ook nog eens bijtend is dan is dit een van de passende middelen. De afscheiding uit de neus is enorm en het bijtende zie je aan de rode bovenlip en de neusgaten. Er is ook afscheiding uit de ogen maar die is niet bijtend (in tegenstelling tot Euphrasia Officinalis). De hooikoorts is erger in warme gesloten ruimten terwijl het beter is in de open lucht.

Bij verkoudheidsklachten of ontstekingen in de bovenste luchtwegen beschrijft de patiënt een rauw pijnlijk gevoel in de luchtpijp. Het gevoel dat de luchtpijp tijdens het hoesten open gescheurd wordt. De verkoudheid begint in de neus en gaat snel door naar de keel en bovenste gedeelte van de longen.

Het middel is effectief bij neuralgische pijnen. Dat zijn pijnen die langs dunne lijnen (zenuwbanen) schieten. Ook bepaalde soorten hoofdpijn kunnen behandeld worden met dit middel. Met name als de hoofdpijn erger is in een warme kamer of als men de ogen sluit. De hoofdpijn wordt beter in de open lucht. Ook karakteristiek voor dit middel is dat de hoofdpijn gepaard kan gaan met een loopneus (overigens gaan veel klachten bij dit middel gepaard met een loopneus).

Typische kenmerken met betrekking tot eten zijn een verlangen (of soms afkeer van uien) en een hekel aan komkommers. Een ander algemeen kenmerk is dat de klachten van links naar rechts gaan.

Voor mentaal/emotionele klachten wordt het middel niet zo vaak ingezet. Wel is bekend dat op dit vlak mensen een afwezige, apatische en slaperige indruk maken. De patiënt klaagt over sterke behoefte om te slapen. Mentaal/emotionele klachten zijn erger in de namiddag.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: allergie, fantoompijn, hoofdpijn, hooikoorts, infecties bovenste luchtwegen, kinkhoest, middenoorontsteking, neuspoliepen, neuralgie, verkoudheid

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design