-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Lachesis Muta (Lach.)


Bosmeester

Het centrale idee bij het homeopathische middel Lachesis Muta is dat men een grote hoeveelheid energie heeft die men niet kan bedwingen of indammen. Die energie kan in verschillende vormen geuit worden, bijvoorbeeld in de vorm van sterke en intense emoties die men niet kan beheersen, spraakzucht, zeer hoog libido, hoge bloeddruk, lichaam is altijd te warm, etc. Het middel wordt redelijk vaak gebruikt binnen de homeopathie, vooral voor fysieke en emotionele klachten want op mentaal vlak zijn er weinig problemen.

In het algemeen gesproken worden bij een Lachesis Muta patiënt de klachten (welke klachten dan ook) erger door warmte (zon, warme kamer, etc.), tijdens of na de slaap, het onderdrukken van afscheidingen, seksuele energie en voor of tijdens hormonale veranderingen (bijvoorbeeld menopauze of menstruatie) en/of in de lente of herfst. Ook zitten de meeste klachten aan de linker kant van het lichaam.

Mentaal/emotioneel worden deze mensen vooral gedreven door emoties. Vandaar dat de persoon bekent staat om intense emoties, vooral jaloezie, passie, achterdocht en agressie. De persoon is heel erg gehecht aan zijn of haar partner en reageert daardoor snel met jaloezie en achterdocht. Deze emoties kunnen ongegrond zijn en de relatie overheersen waardoor de partner het vaak niet makkelijk heeft. Omdat de Lachesis Muta patiënt zichzelf moeilijk kan beheersen worden ook agressieve emoties snel geuit en is iedereen die verdacht wordt van verkeerde bedoelingen slachtoffer van roddel, sarcastische opmerkingen of nog erger vechtpartijen of andere uitingen van agressie. Een ander typische kenmerk dat het middel Lachesis Muta doet vermoeden is de enorme spraakzaamheid. De persoon kan niet stoppen en er is sprake van een spraakwaterval die lang kan duren.

Andere psychische typische kenmerken zijn: angst voor slangen, stikken (en daarom ook voor overgeven), vergiftiging, hartziekten,de waan dat iemand achter ze staat, etc. Eigenlijk alles wat beperkt, verstikt, de doorgang belemmert, etc. Wanen en hallucinaties dat men iets vreselijks gedaan heeft, over eigen overlijden of verwondingen, samenzweringen, inrichtingen, zweven, verlaten worden, etc. Een relatiebreuk kan een verwoestend effect hebben in de vorm van verslaafd raken, suicidale depressies, manie, woedeaanvallen, wraakacties, ‘crime passionel’, etc.

Elke vorm van beperking is funest voor dit type patiënt: strakke kleding, onderdrukken van afscheidingen, niet kunnen uiten van seksuele energie, fysieke druk op het lichaam, etc. Als die onderdrukking opgeheven wordt, verbeteren de klachten ook prompt: PMS klachten die als sneeuw voor de zon verdwijnen als het vloeien begint, klachten die ophouden als men weer naar hartelust kan praten, hoofdpijn verbetert tijdens een bloedneus of loopneus, etc.

Tot de voornaamste lichamelijke klachten behoren onder andere ademhalingsproblemen, hoofdpijn en menstruatieproblemen. Zoals eerder beschreven bestaat er al een onnatuurlijke angst voor verstikking. Deze angst speelt vooral op vlak voor het slapen gaan. Of men kan 's nachts wakker worden met het gevoel dat men stikt. Als ademhalingsproblemen ontstaan na sterke jaloerse gevoelens moet men dit middel overwegen. Ook als dit soort klachten erger worden door op de linker zijde te gaan liggen. Kort voor de menstruatie kan de vrouwelijke patiënt last hebben van jaloerse gevoelens, irritatie, opvliegers, congestie, sterker libido, aversie tegen strak zittende kleding en hoofdpijn. Ook kan de vrouwelijke patiënt voor de menstruatie last hebben van diarree. Op het moment dat de menstruatie echt begint (vloeien) verdwijnen de klachten zeer snel. De pijn bij migraine is kloppend en zit vaak aan de linker kant. Uitlokkende factoren zijn warmte, menstruatie, zwangerschap, etc.

Nog enkele andere typische kenmerken van dit middel zijn: brok in de keel, opvliegers, verbetering door afkoeling of kou, trillen van de tong als die uitgestoken wordt, pijnlijke keel met moeite van slikken van vloeistoffen, verbetering door harde druk terwijl verslechtering door lichte aanraking, paarse of donkere verkleuring van de huid.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: aambeien, alcoholisme, astma, bloedingen, colitis, cysten, diarree, drugverslaving, endometriose, gedragsproblemen, hartkloppingen, hepatitis, herpes zoster, hyperthyriodie, ischias, kanker, keelpijn, maagzweer, manisch-depresiviteit, menopauze, middenoorontsteking, migraine, nachtmerries, paranoia, PMS, spataderen.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design