-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Nitricum Acidum (Nit-ac.)


Waterstofnitraat (salpeterzuur) [HNO3]

Het homeopathische middel Nitricum Acidum heeft kenmerkende mentaal/emotionele problemen, huidklachten, klachten in het hele spijsverteringstelsel en stinkende af- en uitscheidingen.

De huidklachten bestaan uit slecht genezende zweren, wratten, fissuren, blaasjes, etc. Vooral in het gebied van de genitaliën en de overgang tussen huid en slijmvliezen ontstaan klachten. Denk aan klachten zoals anus fissuur, zweren van de tong en genitaliën, wratten op de penis en rond het rectum, koortslip, herpes, kloven in elleboogplooien en eelt op voetzolen, etc. De zweren hebben een typische splinterpijn, stinken behoorlijk, bloeden makkelijk en zijn zeer gevoelig.

Alle afscheidingen (zweet, adem, lichaamsgeur, urine, ontlasting, pus) stinken enorm. Een karakteristiek symptoom is dat de urine ruikt als de urine van een paard. Een ander kenmerk van de afscheidingen zoals pus is dat het bijtend is. De huid waar de afscheiding (pus, leukorroe, etc.) op komt wordt rood en geïrriteerd. Bijvoorbeeld bij een verkoudheid is de afscheiding uit de neus zo bijtend dat de bovenlip rood en geïrriteerd is. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld bij een loopoor.

Psychisch gezien zijn het bittere mensen die niet kunnen vergeven. Ze hebben het gevoel dat de hele wereld tegen ze is. Alles wordt negatief uitgelegd. Deze houding resulteert in een depressieve levenshouding, bitterheid en negativiteit. Ze zijn snel geïrriteerd (vooral 's morgens) en klagen veel. Ze zijn star en hard en kunnen daardoor niet vergeven. Volgens de Nitricum Acidum patiënt is iedereen behalve zichzelf de oorzaak van het leed en de tegenslagen. Naast de negatieve en depressieve houding is de persoon die Nitricum Acidum nodig heeft ook iemand die bang is voor ziekte (vooral kanker en AIDS) en om er uiteindelijk aan te sterven. Het zijn wat dat betreft echte hypochonders. Dit kan op twee manieren uitvallen: of de patiënt doet er alles aan om de behandeling te ondersteunen (niets doen wat de werking van het middel teniet doet, details over klachten geven, etc.) of bij de minste of geringste tegenslag de homeopaat de schuld geven van de problemen.

Naast bovenstaande ziektesymptomen zijn er nog andere kenmerken die niet vele te maken hebben met een ziekte, maar wel typerend zijn: een sterk verlangen naar vet, zout, haring, kaas en oneetbaar voedsel. Een hekel hebben aan brood, kaas en eieren. Melk geeft de patiënt maagproblemen en kan misselijkheid veroorzaken. De patiënt is geneigd om rond 02:00 uur wakker te worden.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: aambeien, acne, blaasontsteking, colitis ulcerosa, depressie, eczeem, fissuren, fobie, gonorroe, herpes (zoster, simplex), hoofdpijn, kanker in rectum, keelpijn, maagzweer, paniekstoornis, sypfylis, wratten, zweren.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design