-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Sepia Officinalis (Sep.)


Zeekat

Het middel Sepia Officinalis is bijzonder geschikt voor allerlei 'vrouwenkwalen' in verschillende fasen van het leven. De voornaamste klachten zijn klachten rondom menstruatie, zwangerschap en menopauze. Rondom de menstruatie kan men bijzonder geïrriteerd worden, wil men graag alleen zijn, kan mensen om zich heen niet verdragen en kan men erg sarcastisch uit de hoek komen. Fysieke klachten kunnen ontstaan na de eerste menstruatie, tijdens en sinds de zwangersschap of tijdens de menopauze. Er kunnen klachten zijn zoals overvloedig vloeien, bijzonder pijnlijke menstruatie, complicaties tijdens de zwangerschap/bevalling, prollaps van de baarmoeder, urineverlies door hoesten of lachen na een bevalling, gevoel van een bal in de baarmoeder of rectum, gevoel alsof de ingewanden naar buiten worden gedrukt en men de benen moet kruisen om dit te voorkomen.

Op seksueel gebied kunnen er ook problemen zijn door vaginitis, pijn tijdens de geslachtsgemeenschap of geen seksuele behoeften. Mogelijk zijn er ook problemen met zwanger worden of zwanger te blijven (miskraam).

In het algemeen kunnen deze mensen niet tegen kou omdat ze zelf ook erg kouwelijk zijn. Elke vorm van stimuleren helpt de klachten verbeteren (denk aan hardlopen, dansen, fysiek inspanning). Het lijkt erop dat ze als het ware opgepept moeten worden. Typisch is dat ze zich slechter voelen tussen 14:00 en 17:00 uur. Ze hebben een sterk verlangen naar zoet of zuur (azijn) eten.

De mentaal/emotionele klachten zijn erg bekend bij de homeopaten: over het algemeen is de patiënt geïriteerd, hard en sarcastisch. Deze mensen willen graag alleen zijn en hebben moeite met gezelschap. Ze beschrijven vaak een gevoel dat ze niet meer houden van iemand waarvan ze eigenlijk wel zouden moeten houden (bijvoorbeeld hun echtgenoot of kinderen). Er is sprake van een zekere ongeïnteresseerdheid die niet natuurlijk of gepast is. Het lijkt erop dat alles teveel wordt en dat de mensen die het middel Sepia Officinalis nodig hebben daarop reageren met afzondering, met rust gelaten willen worden en als er al iets kleins gebeurt reageren ze te fel. Ondanks de hardheid die ze uitstralen moeten deze mensen toch vaak huilen.

De huid kan ook problemen opleveren. Bijvoorbeeld door koortslip, kloven in de lippen, veel eeltvorming onder de voeten en handen waardoor kloven ontstaan, psoriasis, ringworm of overmatige haargroei.

Typische andere kenmerken zijn een leeg en hongerig gevoel dat niet weg gaat door te eten, angst voor geesten, hoofdpijn (vaak rondom de menstruatie) boven het linker oog, constipatie zonder aandrang, neiging om snel flauw te vallen en gele of bruine verkleuring in het gezicht.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: bedplassen, chronische vermoeidheid, condylomata, constipatie, endometriose, herpes, hoest, hoofdpijn, leukorrhoe, menopauze, menstruatiepijn, onderrug pijn, opvliegers, PMS, prolaps (allerlei soorten), psoriasis, Raynauld's syndroom, stress incontinentie, vaginitis, zwangerschapsmisselijkheid.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design