-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Ranunculus Bolbosus (Ran-b.)


Knolboterbloem

Dit homeopathisch middel wordt niet zo vaak gebruikt binnen de klassieke homeopathie. Het is daarom niet een minder belangrijk middel. Bij bepaalde neurologische, reumatische, respiratoire en dermatologische klachten kan het zeker een belangrijke rol spelen.

De neurologische klachten zijn vooral neuralgieën, met andere woorden zenuwpijnen. Vooral in het gebied van de ribben en door herpes zoster. Het middel kan niet alleen gebruikt worden om een aanval te verkorten maar ook om blijvende klachten als gevolg van een herpes zoster aanval te behandelen. Bij herpes zoster bestaan de huidklachten uit de vorming van blaasjes. Ook bij andere huidklachten waarbij zich blaasjes vormen kan Ranunculus Bolbosus een rol spelen in de behandeling. De handen kunnen veel eelt hebben en de vingertoppen kunnen kloofjes hebben.

Klachten in het bewegingsapparaat die met behulp van dit middel behandeld kunnen worden zijn pijn in de borstkas (erger door diep in te ademen, koude of op de linker zijde te liggen), stijfheid van de nek, pijn in de binnenste hoek van het linker schouderblad, een stekende pijn tussen de schouderbladen en ruggenwervels en ischias.

Alle gewrichtsklachten zijn veel erger in koud, vochtig weer of veranderingen in het weer. Ook beweging verergert de klachten behoorlijk.

De problemen met de longen bestaan vooral uit problemen met inademen, chronische bronchitis, pleuritis of een longontsteking. De patiënt beschrijft een koud gevoel in zijn longen en borstkas. Op de rug en borstkas kan hij/zij het gevoel hebben dat er hete of koude plekken zitten.

Het middel werkt goed bij problemen rondom de borstkas en met name de wand van de borstkas (ribben, pleura, tussenribspieren, etc.). De borstkas voelt beurs en pijnlijk aan.

Mentaal/emotioneel is het iemand die mogelijk de zaken donkerder inziet dan het in de werkelijkheid is. Men kan van kwaadheid in ademnood raken.

Typisch is dat de klachten voor en tijdens stormachtig weer erger zijn.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: allergie, artritis, bronchitis, eczeem, herpes zoster/simplex, ischias, migraine, neuralgie, pneumonie, reuma.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design