-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Sarsaparilla Officinalis (Sars.)


Sarsaparilla

Over het type mens dat dit middel nodig heeft is niet veel met zekerheid bekend. Over het algemeen wordt het middel bij verschillende soorten klachten gebruikt. Een van de voornaamste klachten is blaasontsteking. Het typische van de blaasonsteking waarvoor dit middel goed kan helpen is dat de pijn vooral optreedt tijdens het uitpersen van de laatste paar druppels urine. Naast pijn in de plasbuis voelt de patiënt ook pijn in de buurt van de rechter nier. Verder voelt de patiënt een koude rilling van de blaas naar de rest van het lichaam gaan tijdens het urineren. Verder is er een rode neerslag in de urine te zien.

Naast de blaasontsteking kan men het middel ook gebruiken bij het behandelen van bepaalde huidklachten. Met name huiduitslag die erg jeukt en die onstaat na vaccinatie of bij heel erg warm weer. De huid hangt in plooien en is vlekkerig. Huiduitslag is koperkleurig. Wonden voelen aan alsof er zout in is gestrooid. Er kunnen diepe kloven in de huid van de vingers en tenen zitten (vooral aan de zijkant). De huid is dik en droog.

De persoon is uitgemergeld, verouderd, fragiel en ziet er relatief oud uit voor de leeftijd. Als kinderen ziek en uitgemergeld zijn, dan hebben ze wel een opgezette buik.

Ook gewrichtsklachten zoals reuma, jicht en artrose passen bij het ziektebeeld waarbij dit middel ingezet kan worden. Kenmerkend is dat de botpijnen vooral 's nachts opspelen. De pijnen voelen aan alsof delen samengeschroefd zijn en/of stralen in allerlei richtingen uit. Ook vergevorderde stadia zoals bij knobbels op de botten kunnen bij het middel passen. Er kan een snijdende pijn onder de vingernagels gevoeld worden.

Een vreemd symptoom is dat de patiënt het gevoel heeft dat er iets samengeschroeft, ongeacht de soort ziekte of klacht. Bijvoorbeeld hoofdpijn alsof er een grote bankschroef op het hoofd zit.

Waardoor de pijn ook veroorzaakt wordt, de patiënt heeft de neiging om er depressief en angstig van te worden. Een ander mentaal/emotioneel kenmerk is snel depressief of wanhopig zijn zonder reden en snel op de tenen getrapt zijn.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: artrose, cystitis (blaasontsteking), eczeem, herpes zoster/simplex, huiduitslag, jicht, nierstenen, reuma, urineweginfecties.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design